Rákóczifalva

Kurucvilág-találkozók - Erdély, Vajdaság, Délvidék, Felvidék, Bulgária, Törökország  és Magyarország

Rákóczifalva város neve hallatán mindenkiben felrejlik II. Rákóczi Ferenc neve és történelmi múltunk egyik dicső korszaka a Rákóczi-szabadságharc. A kuruc szabadságharcosok után Petőfi népének áldozatai sem voltak hiábavalóak, hittel valljuk, a dicső elődök mutatták a jelzőfényt 1956 forradalmárainak. A gondolatmenetet követve Rákóczifalva – nevéből adódóan – azon kevés települések közé tartozik, mely magában hordozza a magyar függetlenség és szabadság kivívásának több évszázados eszmeiségét. Ebből következtetve településünknek kiemelt fontosságot kell tanúsítania a magyar szabadságharcosok méltó emlékezetére. A Kuruc Hagyományőrző Egyesület ebben a szellemben végzi több mint 20 éves nemzetközi tevékenységét.

Egyesület egyik konkrét tevékenységi köre II. Rákóczi Ferenc és a kuruc kor hagyományainak életre keltése, emlékek, ereklyék felkutatása, ápolása, népszerűsítése, nemzetközi történelmi hagyományokon alapuló rendezvények szervezése, lebonyolítása.

Kiterjedt határon túli magyar és külföldi kapcsolatainkat a Rákóczi-szabadságharc hagyományápolásával és annak vezetője II. Rákóczi Ferenc, mint  elismert történelmi személyiség nemzetközi tevékenységének felidézésével, valamint a „Hagyományok útja a határon túli magyarokért” elnevezésű hálózati rendszerünk elindításával és folyamatos működtetésével értük el.

A hálózati rendszerünk szolgáltatásait, kiadványainkban való megjelenést eddig közel 100 határon túli magyar szervezet, intézmény vette igénybe, s működött együtt a projektben szervezetünkkel.

Egyesületünk évek óta rendszeresen tart oktatási intézményekben és az 1956-os Büszkeségpontunkon – történelmi kosztümös jelenetek előadásával – élő történelemórát. Gyakorlottságunk lehetővé teszi, hogy emlékhelyünkön - az előre bejelentkezett csoportok számára, és az előre meghirdetett időpontokban - programjainkba interaktív módon a közönség is bekapcsolódjon. Ezzel még inkább segítjük a résztvevőket a szabadságharcok szellemiségének átélésében, s a nemzeti összetartozás élményének biztosításában.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ