Nagyszalonta - Partium

Kurucvilág-találkozók - Partium

Hajdú és Kuruc Tábor Nagyszalontán (Partium), melyen a rákóczifalvai Kuruc Hagyományőrző Egyesület is részt vett.

Egész napos program keretében kínált szórakozási lehetőséget a Partiumi Kuruc Dandár és a Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A program elején Oláh Attila tépei (Magyarország) református lelkipásztor volt az igehirdető. A közös imai együttlétet követően a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum igazgatója, Darvasi Zoltán tartott előadást az Arany család I. Rákóczi György fejedelem általi nemessé tételéről. Ezt követően Török László polgármester köszöntötte az érdeklődőket, vendégeket, a hagyományőrzőket, kuruc és hajdú vitézeket, akik korhű öltözékekben vettek részt az eseményen. Meleg Vilmos igazgató-színművész, hagyományőrző ezredes hazafias verses összeállítása után a nagyváradi Continuo egyházi régi zene együttes szolgálata következett.

A zenés előadás után ágyúszóra lettünk figyelmesek, amely a szalontai csata imitációjának kezdetét jelentette, melyet Gellért Gyula h. ezredes, ny. esperes tervezett meg és vezényelt le.

A rendezvényen a Hajdú-Bihar megyei hajdúk és kurucok, rákóczifalvi, diószegi, hegyközcsatári hagyományőrző kurucok, az Esze Tamás hagyományőrző vitézek, a Történelmi Vitézi Rend hajdúsági tagjai látványos bemutatóval szolgáltak a közönség számára.

Hozzon létre weboldalt vagy webáruházat a Mozello segítségével.

Gyorsan, egyszerűen, programozás nélkül.

Visszaélés jelentése Bővebb információ